Ένα εύκολο κόλπο που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτόν το χειμώνα …

Αν προχωρήσετε φέτος σε αντιγριππικό εμβολιασμό, τότε το συγκεκριμένο άρθρο σας ενδιαφέρει, καθώς νέα επιστημονική μελέτη υποστηρίζει ότι η λήψη συγκεκριμένου συμπληρώματος διατροφής θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του.

Όντως, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η λήψη φιλικών βακτηρίων μετά από τον αντιγριππικό εμβολιασμό σας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού.
Μετά τη σύνοψη 26 (κλινικών) δοκιμών με αντικείμενο τον τρόπο με τον οποίο διάφορα συμπληρώματα μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, η επιστημονική ομάδα κατέληξε στο ότι ένα συμπλήρωμα φιλικών βακτηρίων, πλούσιο σε «καλά» βακτήρια μπορεί πράγματι να προσφέρει στο ανοσοποιητικό σας σύστημα μία επιπλέον βοήθεια.

Γράφοντας στο περιοδικό Vaccine, δηλώθηκε: «Τα φιλικά βακτήρια προσφέρουν έναν σχετικά φθηνό (σε κόστος) τρόπο παρέμβασης με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου και τη διάρκεια της αντιγριππικής προστασίας».
«Υπάρχουν επαρκή στοιχεία από τις μελέτες που πραγματοποιήσαμε τα οποία συντελούν στο ότι αυτή η στρατηγική αξίζει να διερευνηθεί».

Μιλώντας για τα ευρήματα στον ιστότοπο Prima.co.uk, η ιατρική εμπειρογνώνομας Dr Sarah Brewer συμφώνησε ότι η λήψη φιλικών βακτηρίων θα μπορούσε να συμβάλλει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήμαστος: «Τα φιλικά βακτήρια βακτήρια πιστεύεται ότι βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης ορισμένων περιοχών του εντερικού τοιχώματος όπου εδράζονται τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος».

«Φαίνεται να βοηθούν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας έναντι των ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων και βεβαίως τα χρησιμοποιώ».

Επομένως υπάρχει στη διάθεσή σας ένας απλός και προσιτός τρόπος για να βοηθήσετε στην απώθηση αυτών των φοβερών χειμωνιάτικων ζιζανίων …

Πηγή: http://www.prima.co.uk/diet-and-health/healthy-living/news/a41038/probiotics-supplement-boost-flu-jab-effectiveness/