ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η συσκευασία καρτέλλας (blister) προσφέρει μεγαλύτερη ευκαμψία και υψηλότερη προστασία έναντι υψηλών θερμοκρασιών. Έτσι, εξασφαλίζουμε ότι η σταθερότητα, η ακεραιότητα και η ποιότητα του προϊόντος διατηρείται για κάθε κάψουλα μέχρι το τέλος της ζωής της.
Στοιχεία έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά (όπως είναι ορισμένα από τα στελέχη που περιέχονται στα προϊόντα μας) μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, όπως το φούσκωμα και τα αέρια.
Τα προϊόντα της Bio-Kult δεν περιέχουν συστατικά προερχόμενα από ζώα. Όλες οι κάψουλες που χρησιμοποιούνται είναι φυτικής προέλευσης.
Τα προϊόντα μας εμπεριέχουν φυσικούς ωφέλιμους μικροοργανισμούς οι οποίοι έχουν προηγουμένως αποδειχθεί ότι είναι ασφαλείς να ληφθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, εμείς πάντα προτείνουμε να συζητηθεί με τον γυναικολόγο σας η λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής.
Πρέπει να χορηγούνται κατά την κρίση του θεράποντος ιατρού στις έγκυες γυναίκες, στους ασθενείς με αλλεργία στο γάλα, και σε περιπτώσεις ανοσοκαταστολής.
Τα προϊόντα μας περιέχουν προβιοτικά στελέχη που έχει αποδειχθεί ότι παράγουν λακτάση, το ένζυμο που απαιτείται για τη διάσπαση της λακτόζης, το οποίο συνήθως λείπει στα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Περιέχουν ίχνη γαλακτοκομικών προϊόντων σε επίπεδο που δεν επηρεάζει τους πάσχοντες από δυσανεξία στη λακτόζη.
Τα προϊόντα μας περιέχουν ίχνη γάλακτος σε επίπεδα που δεν επηρεάζουν τους πάσχοντες από δυσανεξία στη λακτόζη, αλλά αν έχετε αλλεργία στο γάλα, θα προτείναμε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν τη λήψη.
Όλα τα προϊόντα της σειράς Bio-Kult είναι μη-γενετικά τροποποιημένα. Έχουμε πλήρη πιστοποίηση από όλους τους προμηθευτές μας για όλα τα συστατικά.
Τα προϊόντα μας περιέχουν υψηλή συγκέντρωση ωφέλιμων μικροοργανισμών. Αν υπάρχει υπερσυγκέντρωση παθογόνων στο έντερο σας, και ληφθεί υψηλή δόση προβιοτικών, υπάρχει πιθανότητα ένας μικρός αριθμός ανθρώπων να εμφανίσει κατά τις πρώτες ημέρες της χρήσης φούσκωμα που προέρχεται από την αποτελεσματική εξόντωση των παθογόνων.
Έχει αποδειχθεί ότι η αύξηση του αριθμού των ωφέλιμων βακτηρίων στο λεπτό και το παχύ έντερο μπορεί να βελτιώσει την υγεία των ασθενών που πάσχουν από IBD. Τα προβιοτικά δεν θεραπεύουν τη Φλεγμονώδη Νόσο του Εντέρου, αλλά έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα συμπτώματα της.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η χορήγηση συμπληρωμάτων με ζωντανά βακτήρια σε ταξιδιώτες μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης της ταξιδιωτικής διάρροιας.
Στοιχεία έχουν δείξει ότι η λήψη προβιοτικών μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη επαναλαμβανόμενων μολύνσεων από Candida (Καντιντίαση).
Ναί, στοιχεία δείχνουν ότι η λήψη προβιοτικού ταυτόχρονα με αντιβιοτικό μπορεί να μειώσει τα περιστατικά διάρροιας που σχετίζονται με τη λήψη αντιβιοτικού. Για καλύτερα αποτελέσματα, λάβετε το προβιοτικό στη μεγαλύτερη δυνατή χρονική διαφορά από τη λήψη του αντιβιοτικού. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, να λαμβάνετε τα προβιοτικά τουλάχιστον τρείς ώρες μετά τη λήψη του αντιβιοτικού.
Ναι. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η καθημερινή λήψη προβιοτικών μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του εκζέματος.
Ναι. Τα προβιοτικά έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την διαπερατότητα του εντέρου και μειώνουν τη φλεγμονή σε ασθενείς με διαπερατό έντερο.
Τα προϊόντα Bio-Kult δεν περιέχουν γλουτένη, ξηρούς καρπούς ή αυγό.
Υπάρχει μία γενική ανησυχία σχετικά με αυτό το θέμα στην επιστημονική αλληλογραφία, αλλά δυστυχώς υπάρχουν περιορισμένα επιστημονικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Σε πολλές μελέτες, οι συγκρίσεις δεν είναι αυστηρά έγκυρες επειδή σε κάθε μελέτη η δόση των πολλαπλών στελεχών ζωντανών βακτηρίων διαφέρει από τη δόση του ενιαίου στελέχους. Μία πρόσφατη ανασκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα πολλαπλά στελέχη εμφανίζονται ως πιο αποτελεσματικά από τα ενιαία στελέχη συνολικά. Πιστεύουμε ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός στελεχών παρέχει ένα ευρύτερο φάσμα ωφελειών συνολικά, και τα πολλαπλά στελέχη είναι ο τρόπος με τον οποίο καταλαβαίνουμε ότι τα ζωντανά βακτήρια παρέχονται στη φύση καθώς και μέσα στη χλωρίδα του εντέρου.

Είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε την σταθερότητα και ποσότητα όλων των ζωντανών βακτηρίων στα προϊόντα Bio-Kult από τη στιγμή που θα φύγουν από το ράφι.

Ναί, όλα τα στελέχη που περιέχονται στα προϊόντα Bio-Kult είναι ενκαψυλιωμένα, γεγονός που τα προστατεύει από την υψηλή οξύτητα του στομάχου και εξασφαλίζει το ότι φθάνουν στο λεπτό έντερο χωρίς να έχει επηρεαστεί η αποτελεσματικότητα τους.
Όχι, τα φιλικά βακτήρια που περιέχονται στα προϊόντα Bio-Kult επικαλύπτονται με ειδικό τρόπο κατά τη διαδικασία παρασκευής ώστε να εξασφαλισθεί ότι δεν αλλοιώνονται σε θερμοκρασία δωματίου. Τα Bio-Kult αποξηραίνονται σε συνθήκες ψύξης και ενκαψυλιώνονται παραμένοντας έτσι σταθερά σε θερμοκρασίες δωματίου. Τα προβιοτικά που διατηρούνται στο ψυγείο μπορεί να αλλοιωθούν από το συνεχές άνοιγμα-κλείσιμο του ψυγείου, γιατί μπορεί να απορροφηθεί υγρασία που καταστρέφει τα ευπαθή βακτήρια.
Ναί. Εφόσον το ρόφημα / τρόφημο στο οποίο έχει προστεθεί το Bio-Kult καταναλωθεί εντός 12 ωρών, δεν επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα του Bio-Kult.
Μεμονωμένα βακτηριακά στελέχη έχουν διαφορετικές απαιτήσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξής τους σε μικροβιολογική καλλιέργεια και στον ανθρώπινο γαστρεντρικό σωλήνα. Τα Bio-Kult δεν διατίθενται στην αγορά ως «καλλιέργεια εκκίνησης» για γιαούρτι ή ξινόγαλα και τα στελέχη Bio-Kult δεν έχουν επιλεγεί για την ικανότητά τους να ζυμώνουν το γάλα (δηλαδή τα είδη Lactobacillus bulgaricus και Streptococcus thermophilus). Τα στελέχη μας είναι λυοφιλοποιημένα για να βελτιώσουν τη διάρκεια της ζωής τους και τη σταθερότητα τους και πιστεύεται ότι ενεργοποιούνται και πάλι μόλις εισαχθούν στο σύνθετο περιβάλλον του λεπτού εντέρου. Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι είχαν επιτυχία στην καλλιέργεια του γάλακτος.

Έχουμε ολοκληρώσει αυστηρές δοκιμές σταθερότητας σε κάθε παρτίδα Bio-Kult οι οποίες επιτρέπουν την εξασφάλιση της δηλωμένης ποσότητας των τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων ζωντανών βακτηρίων ανά κάψουλα για όλη τη διάρκεια της διετούς ζωής τους. Αυτή η δοκιμή σταθερότητας γίνεται κάθε 3 μήνες από ένα εξωτερικό εργαστήριο που μας παρέχει την αντίστοιχη πιστοποίηση. Έχουμε επίσης στη διάθεσή μας ένα ευρύ φάσμα κλινικών μελετών οι οποίες υποδεικνύουν ευεργετικά αποτελέσματα από τη λήψη πολλαπλών στελεχών ζωντανών βακτηρίων στα προϊόντα μας, γεγονός που αποδεικνύει έμμεσα ότι τα πολλαπλά στελέχη φτάνουν στο έντερο ζωντανά.