Τα τελευταία χρόνια η υγεία του εντέρου έχει γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και επιστημονικά ερευνημένα θέματα, με πολλές μελέτες να καταδεικνύουν τις θετικές επιδράσεις ενός υγιούς μικροβιώματος σε ευρεία γκάμα προβλημάτων υγείας. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το έντερο αποτελεί πάνω από το 70% του ανοσοποιητικού συστήματος, με τα διάφορα βακτήρια να παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην υποστήριξη ισχυρών ανοσοποιητικών και πεπτικών συστημάτων. Όλο και περισσότερο, το έντερο αναφέρεται ως «ο δεύτερος εγκέφαλος», με έρευνα που καταδεικνύει μια πρωταρχική σχέση μεταξύ των δύο, υποννοώντας ότι μια υγιής χλωρίδα του εντέρου θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει θετικά τη διάθεση, τη συμπεριφορά και την ικανότητά σας να αντιμετωπίσετε το άγχος.

Όλα αυτά συμβαίνουν ακόμα και όταν είστε γεμάτοι από τις χαρές της άνοιξης και του καλοκαιριού. Έτσι είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι, καθώς οι νύχτες γίνονται πιο σκοτεινές και οι μέρες πιο μικρές, οι άνθρωποι μπορεί να θεωρήσουν τον χειμώνα ως μία πιο δύσκολη εποχή, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, κατά την οποία αισθάνονται πεσμένοι και πιο ευαίσθητοι απέναντι σε μια σειρά ασθενειών. Φέτος, αντιμετωπίστε τον χειμώνα αποφασιστικά, και με την καλύτερη δυνατή υγεία με το Bio-Kult. Και για να σας βάλουμε σε αυτόν τον δρόμο, δημιουργήσαμε μία λίστα με πράγματα που μπορείτε να κάνετε αυτόν τον χειμώνα τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της διάθεσης και του βαθμού της ενέργειάς σας και να σας βοηθήσουν επίσης να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

• Η κατανάλωση μεγάλης ποικιλίας οργανικών τροφών μέσα σε φρέσκες σπιτικές σούπες, θα σας βοηθήσει να ζεστάνετε και να θρέψετε το σώμα με ποικιλία θρεπτικών συστατικών για τη βέλτιστη λειτουργία του.

• Αυξήστε την πρόσληψη σκόρδου στο φαγητό σας ή χρησιμοποιήστε το Bio-Kult Candéa για να μειώσετε τον αριθμό των κρυολογημάτων.

• Παραμείνετε κοινωνικοί και δραστήριοι – προσπαθήστε να ασκηθείτε έξω για να αυξήσετε τα επίπεδα βιταμίνης D και τη σεροτονίνη (την ορμόνη της χαράς) οι οποίες ενδέχεται να μειωθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

• Διατηρήστε τη μέγιστη πρόσληψη τροφίμων τα οποία αποτελούν καλές πηγές πρωτεΐνης συμπεριλαμβανομένης της τρυπτοφάνης – γιαούρτι, χουρμάδες, αυγά και ψάρια, τα οποία ενισχύουν περαιτέρω τη σεροτονίνη (η οποία βρίσκεται επίσης στην ακατέργαστη/ μαύρη σοκολάτα)!

• Αγκαλιαστείτε! Η μεταφορά της θερμότητας του σώματος σας κρατά πιο ζεστούς. Οι πιγκουίνοι αγκαλιάζονται όλοι μαζί για να επιβιώσουν στις αρκτικές θερμοκρασίες και τους ανέμους.

• Το τρίψιμο του δέρματος μετά από μπάνιο με άλατα μαγνησίου βοηθά στην τόνωση της κυκλοφορίας και διατηρεί τη ροή του αίματος.

• Ρίξτε ένα μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ σε μια κούπα και συνεχίστε να προσθέτετε ζεστό νερό σε αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το τζίντζερ είναι πολύ θερμαντικό και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

• Έχετε στο νου σας να διατηρήσετε ένα γενικό αίσθημα ευεξίας και ευχαρίστησης. Προσπαθήστε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με το να σκεφτείτε το πρωί ένα πράγμα για το οποίο είστε ευγνώμονες και προσπεράστε όλες τις άλλες σκέψεις.

• Είναι φυσικό κατά τον χειμώνα να υπάρχουν αργοί ρυθμοί, οπότε απολαύστε ήσυχες νύχτες μπροστά στη φωτιά και κάνετε τον καλύτερο ύπνο μεταξύ 22:00μμ και 6:00πμ.

• Βρείτε το κατάλληλο ρυθμό και μην εξαντλείτε τον εαυτό σας. Μάθετε να λέτε «Όχι» σε πράγματα που μπορεί να υπερφορτώσουν το πρόγραμμά σας.

Πηγή: http://www.bio-kult.com/winter