9 τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

ανοσοποιητικόΤο ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι ένας απίστευτα πολύπλοκος μηχανισμός που απαιτεί πολλά διαφορετικά μέρη του σώματός σας να συνεργάζονται άψογα. Είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του οργανισμού, ο πιο σημαντικός για την υγεία του. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε πώς μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ώστε να παραμείνετε υγιείς.

Τους χειμερινούς μήνες ειδικότερα το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπαίνει σε “υπερωριακή” λειτουργία για την απόκρουση ιών και κρυολογημάτων. 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες το χρόνο – το ανοσοποιητικό σας σύστημα εργάζεται συνεχώς για να διατηρεί την υγεία του οργανισμού σε άριστη κατάσταση.

Μπορείτε να λάβετε προληπτικά μέτρα και να αποφύγετε τις λοιμώξεις;

Tι μπορείτε να κάνετε;

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να το προετοιμάσετε για τον μεγάλο αγώνα του ενάντια σε κάθε είδους ιούς και λοιμώξεις.

Δείτε πώς μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ακολουθώντας μια υγιεινή συνήθεια τη φορά:

1. Πιείτε νερό με λεμόνι

Έχετε δοκιμάσει ποτέ μια δροσιστική γουλιά νερό με λεμόνι σαν πρώτο πράγμα το πρωί; Αν όχι, θα πρέπει να το σκεφτείτε. Για την ακρίβεια, δοκιμάστε να κάνετε το νερό με λεμόνι καθημερινή σας συνήθεια.

Γιατί; Το νερό με λεμόνι δεν βοηθά μόνο στην ενυδάτωση αλλά έχει θετική επίδραση στην πέψη, προετοιμάζοντας το σώμα να δεχτεί την τροφή, διεγείροντας τις πεπτικές εκκρίσεις.

Επιπλέον, αποτελεί και έναν απλό τρόπο για να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης C, η οποία είναι η βασική βιταμίνη που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το νερό με λεμόνι έχει επίσης μακρά παράδοση στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και την Ιατρική Αγιουρβέδα κ