Η σπαστική κολίτιδα είναι η πιο συχνή πάθηση του πεπτικού συστήματος στον Δυτικό πολιτισμό, ταλαιπωρεί εκατομμύρια ατόμων και ιδιαίτερα γυναίκες.

Η σπαστική κολίτιδα είναι μία καλοήθης πάθηση που, όπως μαρτυρά και η ονομασία της, οφείλεται σε σπασμούς και γενικά σε ασυνήθιστες κινήσεις που κάνει το έντερο.
Χαρακτηριστικό σύμπτωμα της σπαστικής κολίτιδας είναι τα ξαφνικά “φουσκώματα” της κοιλιάς που σχεδόν πάντα συνοδεύονται από πόνους που εντοπίζονται στο αριστερό ή δεξιό κάτω μέρος της.
Οι πόνοι μπορεί σπανιότερα να εντοπίζονται στο κέντρο ή να εκτείνονται σε όλη την κοιλιά και συχνά ανακουφίζονται με την αποβολή αερίων. Τα συμπτώματα αυτά συνήθως συνοδεύουν και διαταραχές των κενώσεων που παίρνουν τη μορφή της δυσκοιλιότητας, ή της διάρροιας, ή ακόμη μπορούν να εναλλάσσονται διάρροιες με δυσκοιλιότητα.
Επίσης το άτομα με σπαστική κολίτιδα μπορεί να έχουν και βλέννα μαζί με τα κόπρανα κατά τις κενώσεις του εντέρου.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ηρεμήσετε από την σπαστική κολίτιδα

Τροφές ολικής άλεσης: Η μαγική συνταγή κρύβεται στην κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης. Βάλτε στο πιάτο σας και στην καθημερινή σας διατροφή προϊόντα τα οποία περιέχουν φυτικές ίνες και κάνουν καλό στο πεπτικό σύστημα

Τι να μην τρώτε: Ορισμένες τροφές ενοχοποιούνται για την έξαρση της νόσου. Γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, καφεΐνης, επεξεργασμένων τροφών που περιέχουν πολύ ζάχαρη, αλλά και σοκολάτα.

Τζίντζερ: Διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει το τζίντζερ καταπραΰνει τα εντερικά προβλήματα.

Γιόγκα: Νέες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η γιόγκα, χάρη στις ασκήσεις χαλάρωσης και ενδυνάμωσης των μυών της περιοχής της κοιλιάς, ανακουφίζει από τα ενοχλητικά συμπτώματα της σπαστικής κολίτιδας.

Κοιμηθείτε: Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8-10 ώρες κάθε βράδυ, ώστε να ελέγχετε τα συμπτώματα της πάθησης.

Πηγή: iatropedia.gr

Πως μπορούν να με βοηθήσουν τα προβιοτικά?

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που όταν η χορήγησή τους γίνεται σε ικανοποιητικές ποσότητες ωφελούν την υγεία όποιου τους φιλοξενεί».
Τα προβιοτικά Bio-kult σύμφωνα με κλινικές μελέτες ομαλοποιούν την μικροχλωρίδα του εντέρου, συμβάλλοντας στην μείωση των συμπτωμάτων της σπαστικής κολίτιδας.

Το Bio-Kult® βραβεύτηκε ως «Best Vitamin and Mineral Supplement (VMS) of 2017» («Καλύτερο Συμπλήρωμα Βιταμινών και Ιχνοστοιχείων για το 2017») απο τους αναγνώστες του περιοδικού «Integrative Healthcare in Applied Nutrition (IHCAN)».
Το IHCAN είναι το μόνο ανεξάρτητο, ελεγχόμενης κυκλοφορίας περιοδικό το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του χώρου της υγείας.

προβιοτικά

Ζητήστε το από τον φαρμακοποιό σας.